29 - 30 Ιουνίου, 2024 Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης
paediatric@psf.org.gr
psf.org.gr

Μήνυμα Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Επιστημονικό Τμήμα Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών διοργανώνει Επιστημονική Διημερίδα στον χώρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης με θέμα «Εξελίξεις/Προκλήσεις στην Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία, Καινοτομίες και Αναδυόμενες Τάσεις», στις 29 & 30 Ιουνίου, 2024.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην 1η Επιστημονική Διημερίδα Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας από τις 29 έως 30 Ιουνίου 2024, στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Εξελίξεις στην Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία, Καινοτομίες και Αναδυόμενες Τάσεις»

Οι σύγχρονες πολιτικές, κοινωνικές, ανθρωπιστικές και πολιτιστικές συνθήκες που διαμορφώνονται σκιαγραφούν μια δυναμικά εξελισσόμενη και ραγδαία μεταβαλλόμενη πραγματικότητα στον τομέα της Φυσικοθεραπείας. Η Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών, τον γόνιμο προβληματισμό και τον δημιουργικό διάλογο μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις. 

Στόχευση Διημερίδας

Η οργάνωση αυτής της εκδήλωσης στοχεύει στο να φέρει σε επαφή παιδιατρικούς Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Ιατρούς, επαγγελματίες & ερευνητές, από όλη την Ελλάδα. Ευελπιστούμε να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων, δικτύωσης και συνεργασίας, προωθώντας πρωτοποριακές εξελίξεις στον τομέα της Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας. Διακεκριμένοι Έλληνες και Ξένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν αναδυόμενες τάσεις, καινοτόμες τεχνικές και  πρακτικές που βασίζονται σε ερευνητικά δεδομένα.

Η δημοσιοποίηση σύγχρονων επιστημονικών θέσεων και ερευνητικών δεδομένων καθώς και η παρουσίαση/ανάδειξη καινοτόμων πρακτικών έχει απώτερο στόχο τη συνδιαμόρφωση προτάσεων των νέων τάσεων στην Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία.

Στο πλαίσιο των εργασιών της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν «hands-on» πρακτικά εργαστήρια και συζητήσεις πάνελ για την προώθηση της ενεργού συμμετοχής σε διάφορα θέματα όπως οι εξελίξεις στην παιδιατρική φυσιοθεραπεία, στην καθυστέρηση ανάπτυξης, στη νευρολογική φυσιοθεραπεία, στην εγκεφαλική παράλυση, στη φυσιοθεραπεία σε εφήβους, στην ορθοπεδική παιδιατρική και πολλά άλλα.

Σας περιμένουμε!

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,

Η συντονίστρια,

Δήμητρα Φυτιλή