29 - 30 Ιουνίου, 2024 Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης
paediatric@psf.org.gr
psf.org.gr

Μήνυμα Προέδρου Επιστημονικής Επιτροπής

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στην 1η Διημερίδα του Επιστημονικού Τμήματος Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας με τίτλο: 

«Εξελίξεις/Προκλήσεις στην Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία: 

Καινοτομίες και Αναδυόμενες Τάσεις»

που θα διεξαχθεί στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης στις 29 & 30 Ιουνίου, 2024. 

Στόχος της Διημερίδας είναι να προωθήσει τη γνώση σε ζητήματα που άπτονται της φυσικοθεραπείας στον παιδιατρικό πληθυσμό καθώς και να διαφωτίσει με νέα δεδομένα τον ρόλο της Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας & τις εξελίξεις μέσα από την ενδελεχή παρουσίαση επιστημονικών εργασιών/εισηγήσεων. Το Επιστημονικό Τμήμα Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας, δεσμευμένο στη μελέτη και προβολή των αναγκών των παιδιών, έθεσε προτεραιότητα τη διοργάνωση αυτή, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του Φυσικοθεραπευτή στον Παιδιατρικό Πληθυσμό.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, συνεδρίες ελεύθερων ανακοινώσεων, αντιπαραθέσεις, παρουσιάσεις ενδιαφερόντων περιστατικών και κλινικά φροντιστήρια, επιχειρώντας να αποτελέσει το επιστέγασμα σύγχρονων εξελίξεων, τάσεων, τεχνικών και εφαρμογών σε όλους τους τομείς της Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας. Η παρουσία διακεκριμένων Ελλήνων και Ξένων ομιλητών, οι οποίοι θα κληθούν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις & εμπειρίες τους αλλά και η ενεργός συμμετοχή των νεότερων συναδέλφων ευελπιστούμε να ενθαρρύνουν γόνιμες συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, διασφαλίζοντας στόχους μιας Διημερίδας Διεθνούς Επιπέδου.

Καλούμε όλους σας να συμμετέχετε σε αυτό το υπέροχο ταξίδι είτε από τη θέση του εισηγητή είτε από τη θέση του ακροατή, που ωστόσο θα παρέχει τη δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης με ερωτήσεις και παρατηρήσεις. Οι εισηγητές θα είναι επώνυμοι/γνωστοί και καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί και ερευνητές, οι οποίοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με νέους ανθρώπους του χώρου της έρευνας σε έναν ιδιαίτερα παραγωγικό συνδυασμό εμπειρίας, εγκυρότητας και ερευνητικού ενθουσιασμού. 

Παράλληλα όμως, εξελίξεις και ανατροπές που αφορούν σε πολλά πεδία του εύρους της Φυσικοθεραπείας που αντανακλά στον Παιδιατρικό Πληθυσμό, θα έχουν ως αποτέλεσμα, η επικείμενη διημερίδα να αποτελέσει ισχυρό επιστημονικό πόλο έλξης που θα μας φέρει όλους κοντά, με σκοπό την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, την ουσιαστική επιμόρφωση αλλά και την εποικοδομητική επικοινωνία όλων των συναδέλφων Φυσικοθεραπευτών και μη, νεότερων και παλαιότερων.

Υπάρχουν πολλά ακόμα να ερευνηθούν και να ειπωθούν, τόσο όσον αφορά στη Διεπιστημονική προσέγγιση όσο και στο ρόλο του Παιδιατρικού Φυσικοθεραπευτή στην Διεπιστημονική ομάδα γενικότερα!

Με βεβαιότητα ότι η κοινή προσπάθεια όλων θα συμβάλλει στην επιτυχία της κορυφαίας αυτής επιστημονικής μας συνάντησης, σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας και την ενεργό συμμετοχή σας την 1η Διημερίδα Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας που ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί απόλυτα στις προσδοκίες όλων μας.

Σας αναμένουμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη στις 29 Ιουνίου, 2024!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής,

Μαρία Κυριακίδου

PT, MSc, PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Φυσικοθεραπείας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου